bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Sos za Meso»Sos za šnicle od pečuraka, vina i topljenog sira

Sos za šnicle od pečuraka, vina i topljenog sira

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
479
375
Sos za šnicle od pečuraka, vina i topljenog sira
27/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
"Da pripremite najukusnije šnicle, imate potrebu da napravite i najukusniji sos za njih"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pečurke očistite, operite i nasecite na listiće.

Sipajte pečrke u 1 litar vrele vode. Dodajte vino, so i biber. Sve kuvajte 30 minuta u nakon toga izvadite pečurke iz bujona.

U drugoj posudi istopite maslac i upržite brašno u njemu. Veoma polako dodajte bujon od pečuraka u smesu uz neprestano mešanje, sve dok ne dobijete odgovarajuću gustinu sosa, a da smesa bude homogena.

Dodajte topljeni sir i promešajte dok se sir ne rastvori u sosu. Na kraju dodajte pečurke i ostavite sve da se kuva oko 10 minuta.

Začinjene šnicle mogu da se preliju gotovim sosom od pečuraka i da se ispeku u pokrivenoj posudi u rerni oko 30-40 minuta na 180 stepeni.

Sosom za šnicle sa pečurkama, vinom i topljenim sirom možete da prelijete i već pripremljeno meso i da ga poslužite uz prilog.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: