Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Pečena palamida sa ukusom limuna i belog luka

Pečena palamida sa ukusom limuna i belog luka

Pečena palamida sa ukusom limuna i belog luka
Fotografije: Veselina Konstantinova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
1
"Kada poželite da napravite ribu, predlažemo vam da probate pečenu palamidu sa aromatičnim začinima uz koje jelo postaje raskošno"

Potrebni sastojci

  • palamida - 1 komad, riba
  • beli luk - 4 - 5 čenova
  • limun - 1 komad
  • začin od povrća - univerzalni
  • so
  • maslinovo ulje - 3 - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite ribu od iznutrica i krljušti. Operite je obilno pod tekućom vodom.

Posolite je sa svih strana i ostavite tako oko sat.

Napravite marinadu na sledeći način: iscedite limun bez semenki u posudu, dodajte maslinovo ulje, oljuštene i izgnječene čenove belog luka i začin od povrća. Promešajte.

Isplaknite palamidu od soli i marinirajte je obilno.

Stavite ribu u posudu za pečenje postavljenu papirom i pecite dok ne postane zlatasta u zagrejanoj rerni.

Servirajte pečenu palamidu sa ukusom limuna i belog luka sa odgovarajućim garnirungom i parčetom limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: