Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta sa pavlakom»Torta od pavlake sa jagodama i maskarponeom

Torta od pavlake sa jagodama i maskarponeom

Hristo-Y-MoniHristo-Y-Moni
Šegrt
3411222
Torta od pavlake sa jagodama i maskarponeom
Fotografije: Hristo-Y-Moni
2 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Svaki dan se pretvara u specijalan, dovljno je da nas torta sa jagodama čeka u frižideru"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 6 komada
  • šećer - 7 supenih kašika
  • brašno - 7 supenih kašika
  • vanila - 1 komad
  • ulje - 2 supene kašike
  • breskve - sok iz kompota / za prelivanje kore/
  • za krem
  • pavlaka - 500 ml, tečna
  • maskarpone - 250 g
  • kondenzovano mleko - 200 g, slatko
  • limun - 1 komad, kora, rendana
  • jagode - za ukras, sveže
  • žele - za jagode
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite belanca od žumanaca.

Umutite belanca sa šećerom na čvrst sneg i dodajte jedno po jedno žumance, nemojte prestajati da mešajte mikserom.

Nakon toga stavite po malo od brašna i mešajte pažljivo spatulom.

Na kraju stavite i ulje.

Sipajte u kalup 24 cm prečnika, obložen papirom za pečenje i pecite na 170 stepeni dok ne porumenii. Nemojte da prepečete, da kora ne bi bila suva.

Gotovu koru ostavljamo da se ohladi. Bude velika i zato je sečemo na 3 dela.

U posudu sipamo pavlaku i počinjemo da mutimo mikserom.

Kad počne da postaje gusta, sipamo postepeno kondenzovano mleko i mutimo dok ne dobijemo gust krem za tortu.

Nakon toga stavljamo maskarpone i smanjujemo mikser na najmanju brzinu.

Pomešamo pavlaku i maskarpone, dobijamo lep gust krem.

Ako volite slađe, možete dodati šećer u prahu u početku kada mutite pavlaku.

Isecite koru na 3 dela (ako je moguće ravna).

Stavite prvu, prelijte malo sokom iz kompota od bresaka.

Namažite krem i stavite jagode, prethodno isečene na komade.

Ponovite isto sa drugom korom, a treću samo malo prelijte.

Namažite celu tortu kremom.

Krupnije i lepše jagode secite na pola i poređajte preko torte.

Napravite malo želea od jagoda (gotovo iz kesice) prema uputstvu na pakovanju i namažite lepo jagode da stoje sveže i lepe.

Nakon toga ukrasite tortu sa pavlakom ružicama iz šprica.

Torta sa pavlakom, jagodama i maskarponeom je mnogo ukusna i aromatična!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: