Način pripreme
Umutite belanca sa šećerom na čvrst sneg i dodajte jedno po jedno žumance, nemojte prestajati da mešajte mikserom.
Nakon toga stavite po malo od brašna i mešajte pažljivo spatulom.
Na kraju stavite i ulje.
Sipajte u kalup 24 cm prečnika, obložen papirom za pečenje i pecite na 170 stepeni dok ne porumenii. Nemojte da prepečete, da kora ne bi bila suva.
Gotovu koru ostavljamo da se ohladi. Bude velika i zato je sečemo na 3 dela.
U posudu sipamo pavlaku i počinjemo da mutimo mikserom.
Kad počne da postaje gusta, sipamo postepeno kondenzovano mleko i mutimo dok ne dobijemo gust krem za tortu.
Nakon toga stavljamo maskarpone i smanjujemo mikser na najmanju brzinu.
Pomešamo pavlaku i maskarpone, dobijamo lep gust krem.
Ako volite slađe, možete dodati šećer u prahu u početku kada mutite pavlaku.
Isecite koru na 3 dela (ako je moguće ravna).
Stavite prvu, prelijte malo sokom iz kompota od bresaka.
Namažite krem i stavite jagode, prethodno isečene na komade.
Ponovite isto sa drugom korom, a treću samo malo prelijte.
Namažite celu tortu kremom.
Krupnije i lepše jagode secite na pola i poređajte preko torte.
Napravite malo želea od jagoda (gotovo iz kesice) prema uputstvu na pakovanju i namažite lepo jagode da stoje sveže i lepe.
Nakon toga ukrasite tortu sa pavlakom ružicama iz šprica.
Torta sa pavlakom, jagodama i maskarponeom je mnogo ukusna i aromatična!