Petifuri sa gotovim korama

ažurirano:
Petifuri sa gotovim korama
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
12
"Kore su gotove, ali za preostali deo spremanja petifurija pobrinućemo se sami, rezultat je sjajan"

Potrebni sastojci

  • kora za petifuri - 2 komada
  • marmelada od jagoda
  • za glazuru
  • pavlaka - 100 ml
  • maslac - 20 g
  • crna čokolada - 130 g
  • još
  • pavlaka - 200 ml
  • crvena boja
* merne jedinice

Način pripreme

Otvorite pakovanje kora i izvadite ih. Odsecite sve krajeve. Stavite jednu u dugi tanjir ili poslužavnik. Namažite marmeladom. Stavite drugu odozgo.

U posudu stavite pavlaku i zagrejte je, ali ne da provri. Sklonite sa ringle. Stavite maslac i čokoladu. Mešajte drvenom kašikom dok se potpuno ne usvoji. Ostavite sa strane da se blago ohladi.

Prelijte kore pažljivo, tako da ne iscuri sa strane. Ostavite u frižider da se stegne.

Umutite pavlaku mikserom, a malo pre nego što isključite stavite malo crvene boje.

Izvadite petifuri iz frižidera. Isecite na kavadrate.

Preko svakog kvadrata napravire po jednu ružicu sa pavlakom. Vratite u frižider na nekoliko sati.

Petifuri sa gotovim korama je super ideja za desert za goste!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: