Grgeč u rerni

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Grgeč u rerni
Fotografije: Yordanka Kovacheva
6 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
3
"Sprema se brzo, lako je i toliko je ukusno - šta je to? - Grgeč u rerni, šta drugo"

Potrebni sastojci

  • grgeč - 500 g, fileti beu kože i kostiju
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • so - 2 prstohvata
  • biber - 2 prstohvata, sveže mleven
  • Sos
  • paradajz - 400 g, narendan ili mleven
  • maslinovo ulje - 30 g, ekstra devičansko
  • šećer - 25 g
  • biber - 1 - 2 prstohvata
  • so - 1 - 2 prstohvata
  • Vinegret
  • maslinovo ulje - 90 g, ekstra devičansko
  • sirće - 30 g, beli balsamiko ili jabukovo
  • peršun - 6 strukova
  • mladi luk - 1 struk, 25 g
  • susam - 1 i 1/2 kašika
  • biber - 1 prstohvat
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

1.Namažite jednom kašičicom maslinovog uljah posudu u kojoj ćete peći ribu. Stavite očišćene filete grgeča u nju, pospite ih solju, biberom, i drugom kašikom maslinovog ulja.

2. Uključite rernu da se zagreva do 200 stepeni.

3. Za vinegret iseckajte peršun i mladi luk na sitno. Sipajte im sirće, maslinovo ulje, biber i so. Dobro promešajte, dok ne počne blago da emulgira i da tamni. Dodajte susam, prethodno zapečen na suvom tiganju i promešajte.

4. Za sos pomešajte sve sastojke i stavite na ringlu da se kuva pod poklopcem 15 minuta.

5. U isto vreme ubacite i ribu u rernu, ona takođe treba da se peče tačno 15 minuta i istovremeno će biti gotova kad i sos.

6. U tanjir za serviranje stavite paradajz sos i malo vinegreta. Stavite filete grgeča u rernu i odozgo rasporedite još vinegreta.

Ova pečena riba je toliko ukusno, praktično i jednostavno jelo, da će se pretvoriti u vaše omiljeno jelo za praznik i radni dan!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: