Način pripreme
Pripremamo osnovu čizkejka tako što sameljemo keks i promešamo ga sa istopljenim maslac i brašnom od badema.
U kalup sa dnom koje se skida prečnika 24 cm, sipamo smesu i dobro pritiskamo. Stavljamo u frižider da se stegne.
Za krem topimo maslac i čokoladu, mešamo dobro dok čokolada ne upije maslac.
Umutimo tečnu pavlaku sa jednom kesicom vanile i oko 100-120 g, šećera.
Čim se umuti da se pojavi čvrsti vrhovi, dodajemo i ohlađenu čokoladnu smesu.
Dodajemo takođe maskarpone i kiselu pavlaku, mutimo kratko i sipamo preko osnove od keksa.
Zagladimo i ponovo u frižider.
Pozabavimo se prelivom.
Pomešamo šećer, vodu i vino i stavljamo da se šećer istopi na ringli.
Čim provir i vri 2-3 minuta, dodajemo oljušten i na male kocke isečen mango.
Kuvamo ne više od 2-3 minuta, dodajemo kesicu želatina, prethodno natopljenog u 6 kašika hladne vode.
Obavezno treba da sklonimo smesu sa ringle.
Mešamo dok se želatin ne istopi, ohladimo i sipamo preko krema.
Stoji ponovo u frižideru oko 8 sati ili jednu noć pre sečenja, oslobađamo do obruča i serviramo!
Sjajan čizkejk sa mangom i belim vinom, nek vam je slatko!