Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pečeni krompir»Punjeni krompir u foliji

Punjeni krompir u foliji

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Punjeni krompir u foliji
Fotografije: Yordanka Kovacheva
4 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Ako foliju ne koristite za pripremu ovog jedinstvenog krompira, nemojte je uopšte kupovati"

Potrebni sastojci

  • krompir - 3 komada, srednje veličine
  • mleveno meso - 250 g
  • luk - 1/2 glavice
  • biber - 2 prstohvata, mleven
  • kumin - 2 prstohvata, mleven
  • aleva paprika - 1 prstohvat
  • ljuta paprika - 1 prstohvat
  • celer - 1 prstohvat, u praju
  • beli luk - 1 prstohvat, u prahu
  • paradajz pire - 3 - 4 supene kašike
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - 8 supenih kašika
  • ementaler - oko 100 g, za posipanje
  • korijander - sveži listovi za posipanje (može i peršun)
* merne jedinice

Način pripreme

1. Skuvaje krompir da bude polugotov u posoljenoj vodi, nemojte ga ljuštiti. Zavisi od veličine, ali 15 minuta bi trebalo da bude dovoljno, zato što im posle predstoji termička obrada.

Kad bude gotov, ostavite da se ohladi, prepolovite oštrim nožem, izvadite unutrašnjost, da biste mogli da ih napunite nadevom.

2. Iseckajte luk i propržite u delu maslinovog ulja sa malo soli dok ne omekša. Dodajte mleveno meso i paradajz pire, zajedno sa začinima. Mešajte dok se ne zgusne i dok tečnost ne ispari iz pirea. Možete probati i dodati još začina i so po ukusu.

3. Sa ovim nadevom napunite krompir, prethodno ga namažite maslinovim uljem i pospite sa malo soli. Obilno pospite rendanim ementalerom i uvijte svaku polovinu krompira u aluminijumsku foliju. Tako će se lepo dinstati i svi mirisi će se sačuvati, a krompir i nadev će ostati mekani i sočni.

4. Poređajte u pleh i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.

Probajte da li je punjeni krompir potpuno omekšao, probodite jedan viljuškom. Ako je potrebno, pecite još nekoliko minuta.

Servirajte tople sa omiljenom salatom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: