Veganski punjeni krompir

Милица ПавловићМилица ПавловићPočetnik
28/11/2019
"Punjeni krompir, kog mogu pripremiti vegani i svi oni koji poste, grickajte i nek vam je slatko "
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano602
  • Pregledi tokom meseca190
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se dobro opere, da se skine zemlja sa njega i ceo se peče u prethodno zagrejanoj rerni.

Beli luk se opere, oguli i izgnječi u presi za beli luk.

Krastavčići se veoma sitno iseckaju.

Konzerva kukuruza šećerca se otvori i iscedi se voda.

Peršun se opere, dobro se iscedi i iseckaju se samo listići.

Krompir se izvadi, raseče na pola i izdubi se.

Izdubljena smesa od krompira se pomeša sa nekoliko supenih kašika maslinovog ulja, izgnječenim belim lukom, iseckanim kiselim krastavčićima, kukuruzom šećercem, peršunom, soli i biberom.

Dobijenom smesom se puni krompir. Vraća se u rernu na nekoliko minuta da se zapeče.

Ceo, vruć punjeni krompir serviramo na list zelene salate kao dekoracije tanjira.

Može da se pospe i suvim origanom kao dodatnom aromom po izboru. Po želji može da se pospe i veganskim kačkavaljem.

Odgovarajuć je za vegetarijance, vegane, kao i za post.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar