Način pripreme
Prvo pripremite testo za kiš sa brokolijem.
U velikoj posudi pomešajte dve vrste brašna i so i promešajte. Dodajte maslac, isečen na kocke i promešajte dok se ne dobiju mokre mrvice. Dodajte jaje i zamesite. Dodajte vodu, kašiku po kašiku, dok ne dobijete meko testo. Dobro je da se tečnost dodaje malo po malo, ako preterate sa tečnošću dodajte malo brašna.
Oformite testo u loptu i blago ga spljeskajte. Uvijte ga folijom i stavite u frižider da se stegne (na 30 minuta).
Očistite, operite i isecite brokoli na ružice, nakon toga ih skuvajte u posoljenoj vodi, zakiseljenoj sokom od limuna oko 10 minuta.
Stavite na ringlu tiganj sa maslinovim uljem po ukusu, ljutom alevom paprikom i oljuštenim belim lukom, alevom paprikom, crnim lukom, opranim i isečenim.
Sotirajte povrće oko 5 minuta da se dobro zarumeni.
Dodajte oceđen brokoli i parmezan i sotirajte oko minut.
Nakon toga stavite sotirano povrće u veliku posudu zajedno sa pavlakom, ementalerom, mocarelom, jajetom i dobro promešajte sastojke za kiš.
Izvadite testo iz frižidera, stavite ga na nabrašnjenu radnu površinu i razvijte ga na tanko. Razvucite ga po dnu i zidovima namazanog kalupa (najbolje sa zidovima koji se skidaju) prečnika ne većeg od 20/24 centimetra.
Pritisnite prstima gde je neophodno, da se zalepi za kalup.
Sipajte smesu za nadev.
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pecite 30 minuta.
Servirajte svoj vruć i veoma ukusan kiš sa brokolijem cez glutena, posut čubrom i uživajte!