Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Kiš»Mnogo ukusan kiš sa brokolijem bez glutena

Mnogo ukusan kiš sa brokolijem bez glutena

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Mnogo ukusan kiš sa brokolijem bez glutena3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Mnogo ukusan kiš sa brokolijem bez glutena - naziv recepta govori sve što i mi mislimo o njemu"

Potrebni sastojci

  • pirinčano brašno - 140 g
  • kukuruzno brašno - 25 g
  • so - 1/2 kašičice
  • maslac - 90 g, na sobnoj temperaturi
  • jaje - 1 komad, veliko
  • voda - 2 kašike, hladna
  • Za nadev
  • kisela pavlaka - 200 g
  • brokoli - 400 g
  • ementaler - 100 g, narendan (ili koziji sir, namrvljen)
  • crvena paprika - 1 komad, isečena
  • jaje - 1 komad
  • mocarela - 120 g
  • so
  • biber
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremite testo za kiš sa brokolijem.

U velikoj posudi pomešajte dve vrste brašna i so i promešajte. Dodajte maslac, isečen na kocke i promešajte dok se ne dobiju mokre mrvice. Dodajte jaje i zamesite. Dodajte vodu, kašiku po kašiku, dok ne dobijete meko testo. Dobro je da se tečnost dodaje malo po malo, ako preterate sa tečnošću dodajte malo brašna.

Oformite testo u loptu i blago ga spljeskajte. Uvijte ga folijom i stavite u frižider da se stegne (na 30 minuta).

Očistite, operite i isecite brokoli na ružice, nakon toga ih skuvajte u posoljenoj vodi, zakiseljenoj sokom od limuna oko 10 minuta.

Stavite na ringlu tiganj sa maslinovim uljem po ukusu, ljutom alevom paprikom i oljuštenim belim lukom, alevom paprikom, crnim lukom, opranim i isečenim.

Sotirajte povrće oko 5 minuta da se dobro zarumeni.

Dodajte oceđen brokoli i parmezan i sotirajte oko minut.

Nakon toga stavite sotirano povrće u veliku posudu zajedno sa pavlakom, ementalerom, mocarelom, jajetom i dobro promešajte sastojke za kiš.

Izvadite testo iz frižidera, stavite ga na nabrašnjenu radnu površinu i razvijte ga na tanko. Razvucite ga po dnu i zidovima namazanog kalupa (najbolje sa zidovima koji se skidaju) prečnika ne većeg od 20/24 centimetra.

Pritisnite prstima gde je neophodno, da se zalepi za kalup.

Sipajte smesu za nadev.

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pecite 30 minuta.

Servirajte svoj vruć i veoma ukusan kiš sa brokolijem cez glutena, posut čubrom i uživajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: