Rigatoni sa čorziom i lisičarkama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
591
14/02/2020
"Porcija rigatona sa čorizom i lisičarkama, molim - neka bude veća "
Priprema12 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno32 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano33
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Iseckajte luk i beli luk i stavite ih da se zaprže u maslinovom ulju na umerenoj vatri sa prstohvatom soli.

Na susednu ringlu stavite da provri voda za testeninu na jakoj vatri.

Kada luk omekša i počne da dobija preplanulost dodajte mu čorizo, samleven skoro u mleveno meso (sačuvajte malo za ukras). Promešajte kratko da se zaprži i stavite pečurke, iseckane na sitno.

Sipajte paradajz pire, stavite origano, so, šećer i biber i kvuajte na slaboj do umerenoj vatri.

Za to vreme voda za testeninu je provrela, zato sipajte rigatone sa prstohvatom soli i kuvajte dok ne bude gotovo al dente. Samo tokom prvog minuta ih mešajte, da se na zalepe.

Ako se sos na drugoj ringli previše zgusne stavite mu kutlaču vode u kojoj vri pasta.

Rigatone gotove al dente prebacite u sos sa malo njihove vode i mešajte dobro da upiju.

Narendajte parmezan u njih i provrtite nekoliko puta tiganjem da se stopi sa svim ostalim.

Ne stavljamo više parmezana, već posipamo mocarelom - zrelom, ne svežom. To radimo jer je ukus koji daje čorizo jak u nije potrebna druga dominirajuća aroma.

Raspodelite rigatone sa čorizom i lisičarkama u porcije i pre nego što servirate, pospite mocarelom.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar