Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pire»Pire od karfiola

Pire od karfiola

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88517k
Pire od karfiola
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"A ćuftice tajno uzdišu i sanjaju bar ovaj put da budu servirane sa pireom od karfiola"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 450 g
  • krompir - 500 g
  • sveže mleko - 250 ml
  • praziluk - 1 struk
  • maslac - 40 g
  • so - 1 kašičica ili po ukusu
  • muskatni oraščić - 2 - 3 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Karfiol se podeli na ružice i isecka se ili samelje u blenderu.

Krompir se oljušti i iseče na male kocke od maksimum 1 cm.

Praziluk se seče na tanke kolutove. Dobro je da se koristi samo beli deo, zato ako je vam je struk manji, koristite beli deo od dva struka praziluka.

Povrće se preliva svežim mlekom, dodaje se so i maslac i kuvaju se uz često mešanje 30 minuta.

Kada je gotovo dodaje se muskatni oraščić u prahu i pasira se u gladak pire od karfiola.

pire od karfiola je idealno za predjelo ili kao garnirung za meso divljači.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: