Kinoa sa brokolijem i tikvicama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
593
20/02/2020
"Jedite zdravo uz kinou sa brokolijem i tikvicama "
Priprema10 min.
Kuvanje17 min.
Ukupno27 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano856
  • Pregledi tokom meseca204
  • Pregledi tokom sedmice16
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Kinou operite pod tekućom vodom u cediljki. Stavite je da se kuva oko 10 minuta. Ocedite, ako je ostala voda od kuvanja i ostavite sa strane.

2. Isecite tikvicu na krupno rende. Koristite mladu, krhku tikvicu i ne ljuštite je.

3. Brokoli dobro operite, odsecite debelo tvrdo stablo u osnovi i podelite na ružice.

4. Zagrejte dve-tri kašike maslinovog ulja na umerenoj vatri i stavite narendane tikvice da se dinstaju. Dodajte ružice od brokolija i odozo posolite i stavite maslac u parčićima. Neka se rastopi postepeno i neka ga upije povrće.

Ako procenite, dodajte još maslaca ili pospite maslinovim uljem. Nećemo dodavati druge arome, da bi jelo bilo sveže i laganog ukusa.

5. Kada tikvice omekšaju, ali ne previše, a brokoli je još hrskav, sklonite sa vatre i poklopite na 5-6 minuta da se izdinsta. Brokoli treba da ostane hrskava, tako je prijatniji, ukusan i korsitan.

6. Stavite kinou u povrće. Promešajte kinou sa brokolijem i tikvicama i servirajte.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar