Način pripreme
1. Kinou operite pod tekućom vodom u cediljki. Stavite je da se kuva oko 10 minuta. Ocedite, ako je ostala voda od kuvanja i ostavite sa strane.
2. Isecite tikvicu na krupno rende. Koristite mladu, krhku tikvicu i ne ljuštite je.
3. Brokoli dobro operite, odsecite debelo tvrdo stablo u osnovi i podelite na ružice.
4. Zagrejte dve-tri kašike maslinovog ulja na umerenoj vatri i stavite narendane tikvice da se dinstaju. Dodajte ružice od brokolija i odozo posolite i stavite maslac u parčićima. Neka se rastopi postepeno i neka ga upije povrće.
Ako procenite, dodajte još maslaca ili pospite maslinovim uljem. Nećemo dodavati druge arome, da bi jelo bilo sveže i laganog ukusa.
5. Kada tikvice omekšaju, ali ne previše, a brokoli je još hrskav, sklonite sa vatre i poklopite na 5-6 minuta da se izdinsta. Brokoli treba da ostane hrskava, tako je prijatniji, ukusan i korsitan.
6. Stavite kinou u povrće. Promešajte kinou sa brokolijem i tikvicama i servirajte.
Prijatno!
Komentari