Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Marinirana orada u rerni sa nadevom od čeri paradajza

Marinirana orada u rerni sa nadevom od čeri paradajza

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Marinirana orada u rerni sa nadevom od čeri paradajza
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Dajte šansu oradi da na vas ostavi utisak svojim nežnim i punim ukusom koji ima - lako je uz ovaj recept"

Potrebni sastojci

  • orada - 2 komada (280 g, svaka, očišćena od iznutrica)
  • čeri paradajz - 12 komada
  • beli luk - 1 čen
  • origano - 1 prstohvat
  • maslinovo ulje - oko 6 kašike
  • belo vino - 1 šolja
  • limun - 1 komad, sok
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Cele orade se očiste od iznutrica, operu i dobro osuše kuhinjskim ubrusom. Posole se iznutra i namažu se maslinovim uljem. Stavljaju se u posudu i prelivaju se smesom od belog vina i soka od limuna. Tako se ostavljaju da odstoje u frižideru 3-4 sata.

2. Čeri paradajz se prepolovi i pomeša sa malo maslinovog ulja, soli, origana i istucanog čena belog luka.

3. Marinirane ribe se izvade iz tečnosti u kojoj su stajale. Unutrašnjost se puni pripremljenim čeri paradajzom i stavljaju se u namazanu posudu za pečenje. Sipa se 1 šolja vode ili malo marinade i peče se na 180 stepeni 25-28 minuta.

4. Gotova punjena riba se servira sa krompirom ili svežom salatom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti