Način pripreme
1. Skuvajte kinou prema uputstvu na pakovanju. Ostavite u velikoj cediljki da se ocedi i ohladi.
2. Skuvajte i krompir i dok je vruć, oljuštite ga pomoću rukavica da se ne izgorite.
3. Stavite u veliku posudu vruć krompir, posolite i izgnječite ga viljuškom. Pri ovom procesu će se prohladiti i moći ćete u njega da razbijete jaje. Dodajte i začine - peršun i korijander - sitno iseckan, biber i kumin - mleveni, čubar - mrvljeni.
4. Istucajte beli luk i dodajte u sve ostalo zajedno sa brašnom. Promešajte dobro da bude homogeno i sipajte ohlađenu i savršeno oceđenu kinou.
5. Nakon što ponovo promešate smesu, ako vam se učini retkom, sipajte još malo brašna. Degustirajte i ako je potrebno dodajte još soli ili začin koji želite da preovladava.
6. Obilno namazanim rukama uzimajte smesu i oblikujte ćuftice, uvaljajte u brašno i poređajte na rastojanju u posudu za pečenje, pokrivenu papirom za pečenje.
7. Pospite maslinovim uljem gotove ćuftice od krompira i ispecite ihdo ne postanu zlataste u rerni zagrejanoj na 210 stepeni.
8. Izvadite posudu, pospite ćuftice od krompira sa kinoom narendanim kačkavaljem i gurnite u rernu na još malo, dok se ne istopi.
Konzumirajte tople u društvu sosa od kiselog mleka ili sveže salate.
Prijatno!