Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Ćufte od krompira»Ćuftice od krompira sa kinoom

Ćuftice od krompira sa kinoom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Ćuftice od krompira sa kinoom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
6 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
11
"Definitivno bismo probali krompir ćuftice sa kinoom - izgledaju veoma ukusno"

Potrebni sastojci

  • krompir - 4 komada, veliki/srednji
  • kinoa - 100
  • jaje - 1 komad
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • korijander - 5 - 6 strukova, svež
  • peršun - 2 - 3 struka, svež
  • čubar - 2 prstohvata, mrvljeni
  • kumin - 1 prstohvat
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - za posipanje i mazanje ruku
  • kačkavalj - za posipanje
  • brašno - 3 kašike + za valjanje
* merne jedinice

Način pripreme

1. Skuvajte kinou prema uputstvu na pakovanju. Ostavite u velikoj cediljki da se ocedi i ohladi.

2. Skuvajte i krompir i dok je vruć, oljuštite ga pomoću rukavica da se ne izgorite.

3. Stavite u veliku posudu vruć krompir, posolite i izgnječite ga viljuškom. Pri ovom procesu će se prohladiti i moći ćete u njega da razbijete jaje. Dodajte i začine - peršun i korijander - sitno iseckan, biber i kumin - mleveni, čubar - mrvljeni.

4. Istucajte beli luk i dodajte u sve ostalo zajedno sa brašnom. Promešajte dobro da bude homogeno i sipajte ohlađenu i savršeno oceđenu kinou.

5. Nakon što ponovo promešate smesu, ako vam se učini retkom, sipajte još malo brašna. Degustirajte i ako je potrebno dodajte još soli ili začin koji želite da preovladava.

6. Obilno namazanim rukama uzimajte smesu i oblikujte ćuftice, uvaljajte u brašno i poređajte na rastojanju u posudu za pečenje, pokrivenu papirom za pečenje.

7. Pospite maslinovim uljem gotove ćuftice od krompira i ispecite ihdo ne postanu zlataste u rerni zagrejanoj na 210 stepeni.

8. Izvadite posudu, pospite ćuftice od krompira sa kinoom narendanim kačkavaljem i gurnite u rernu na još malo, dok se ne istopi.

Konzumirajte tople u društvu sosa od kiselog mleka ili sveže salate.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: