Način pripreme
Isecite patlidžan na krugove. Ispecite ga na gril tiganju, Posolite i začinite solju i mlazom maslinovog ulja.
U tiganju zagrejte šolju maslinovog ulja. Zapržite sitno isečen luk i čen belog luka. Dodajte mleveno meso razmućeno sa malo vode. Pržite dok mleveno meso ne promeni svoju boju. Sipajte paradajz pire, začinite prstohvatom majorana i biberom. Kuvajte sos 15-20 minuta.
Na dno svake đuvečare stavite 2 kašike sos, poređajte krugove patlidžana i ponovo sos. Nastavite tako dok ne napravite bar 4 reda patlidžana.
Za bešamel u maloj šerpi istopite maslac, sipajte brašno i zapržite kratko. Sipajte hladno sveže mleko, začinite solju i počnite da mešate žičanom mutilicom, dok se bešamel ne zgusne do konzistencije boze. Sklonite sa ringle, začinite narendanim oraščićem. Prelijte svaku đuvečaru bešamelom. Pospite narendanim parmezanom.
Pecite musaku u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom 25-30 minuta.
Servirajte musaku sa patlidžanom u đuvečari toplu.
Beleška: Patldižan može da se isprži, ja sam odabrala lakšu varijantu!