Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Musaka»Musaka od patlidžana i mlevenog mesa

Musaka od patlidžana i mlevenog mesa

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
2674171651
Musaka od patlidžana i mlevenog mesa
Fotografije: Hristinka Koleva
1 / 4
18/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Samo gledajući koricu musake od patlidžana i mlevenog mesa, postajemo gladni"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 komada, srednji
  • mleveno meso - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • paradajz - 1
  • biber
  • peršun
  • ulje
  • so
  • za bešamel sos
  • kravlji maslac - 2 supene kašike
  • brašno - 2 supene kašike
  • sveže mleko - 400 - 500 ml
  • prstohvat soli
  • kačkavalj - 150 - 200 g, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan isečemo na kriške, posolimo i ostavljamo da pusti gorku vodu. Operemo i pečemo na roštilju na rerastom tiganju.

U tiganju sa uljem dinstamo luk i beli luk. Dodajemo mleveno meso i nakon što se prirpemi dodajemo oljušten i isečen paradajz.

Sos bešamel:

U kaseroli rastopite kravlji maslac. Dodajemo brašno i nakon što se proprži sipamo sveže mleko. Kad sos provri skidamo sa vatre.

Sastojci su sa 4-5 ukusnih đuvečara.

Na dno svake đuvečare stavljamo od smese, nakon toga nekoliko krugova patlidžana, mleveno meso i završavamo patlidžanom.

Musaku u đuvečari prelivamo bešamelom i posipamo rendanim kačkavaljem.

Musaku od patlidžana i mlevenog mesa pečemo na 200 stepeni 20-25 minuta ili dok kačkavalj porumeni.

Možemo pripremiti recept za musaku sa patlidžanom u običnom plehu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: