Najukusnija pečena teletina

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Najukusnija pečena teletina
Fotografije: marcheva14
1 / 4
21/02/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno140 min.
Porcije4
"Nemojte nam verovati kad kažemo da je ovo najukusnija teletina na svetu, nemojte nam verovati, već sami proverite"

Potrebni sastojci

  • teleći ribić - 2 parčeta po 700 - 800 g (teleće meso može da bude i od plećke)
  • mešavina za marinadu
  • soja sos - 60 ml
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • aleva paprika - 2 kašike
  • brašno - 2 kašike
  • biber - 1 kašičica
  • kumin - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • belo vino - 100 ml, suvo
  • kukuruzni skrob - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se očisti, ako je od plećke, od svih žila i masnoća. Opere se i osuši kuhinjskim ubrusom ili mekom pamučnom krpom bez dlačica.

Svi sastojci za takozvanu paklenu mešavinu se pomešaju u posudu, osim vina i skroba. Smesom se obilno namažu parčići mesa. Smesa je gusta i teška, lepi se po parčićima mesa. Stavljaju se u kesu za kuvanje i ostavljaju se 30 minuta u frižideru.

Nakon što je ohlađeno meso se vadi i dodaje se vino, ali tako da ne ispere marinadu, sipa se pažljivo sa strane kees, da lagano curi. Vezuje se.

Stavlja se u posudu za pečenje i ubacuje se u rernu zagrejanu na 200 stepeni dok tečnost ne uvri - to je oko 10-15 minuta.

Na kraju kuvanja skrob se razmuti u malo hladne vode i dodaje se u sos. Brzo se promeša. Peče se još 5-7 minuta. Izvadi se ohladi se i seče se na kriške.

Servirala sam pečenu teletinu sa tradicionalnim garnirungom od krompira na pari, prelivenih istoljenim maslacem. Posipa se solju i usitnjenim peršunom. Garnirung može i da je samo od povrća, po izboru je.

Originalan recept je za svinjsko meso, ali ja sam ga spremila sa telećim ribićem i rezulatat je sjajan.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: