Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Brza predjela»Pile sa pomorandžom u tiganju

Pile sa pomorandžom u tiganju

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Pile sa pomorandžom u tiganju
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
18 min.
Ukupno
23 min.
Porcije
1
"Pile sa citrusima je takav kulinarski hit, da jednostavno treba da ga probate prvom prilikom"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 1 komad, 250 g
  • pomorandža - 1 komad, velika
  • limun - 1 komad
  • maslac - 15 - 17 g
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • kardamon - 6 mahuna
  • biber - krupno mleven
  • so - 2 prstohvata ili po ukusu
  • kiselo mleko - 3 kašike, pune (oko 150 g)
* merne jedinice

Način pripreme

1. Kiselo mleko se pomeša sa sokom od pola pomorandže i pola limuna. U ovoj smesu pileće grudi stoje jednu noć u frižideru. Ako je meso previše debelo, može da se preseče poprečno na pola.

2. Marinarana piletina se sledećeg dana opere pod tekućom vodom i dobro se osuši.

3. U tiganju se zagreva maslac i maslinovo ulje na umerenoj vatri zajedno sa mahunama kardamona blago spljeskanim, tako da se rastvore i puste aromu.

4. Meso se zapeče u masnoći dok ne dobije blagu preplanulost sa obe strane i tada se preko njega iscede sokovi preostalih polovina citrusa i posipa se solju i biberom.

Tiganj se poklapa i meso se kuva oko 10-12 minuta, pri čemu s vremena na vreme može da se okreće. Prati se da se sos ne refukuje previše i ako se to desi dodaje se još soka od pomorandže.

5. Gotova piletina sa pomorandžom u tiganju se servira topla.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: