Rižoto sa piletinom i brokolijem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
98
648
24/02/2020
"A dan bi bio još divniji ako bi nas neko pozvao da probamo ovaj rižoto "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano128
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Stavite na ringlu vodu sa malo soli. Kada provri ubacite unutra pileće meso, isečeno na krupne parčiće. Nakon 3-4 minuta (ako su parčići piletine mnogo debeli, može i malo više) dodajte i brokoli iskidan na ružice i bez tvrdih panjića.

Kuvajte 5 minuta i sklonite sa vatre.

2. Rešetkastom kašikom izvadite meso i povrće i iseckajte ih na parčiće - pile na krupne kocke, a brokoli na sitno. Bujon vratite na ringlu na minimalnu temperaturu, da se održava topao do trenutka korišćenja.

3. Iseckajte mladi luk, ne stavljajući sve zelene delove. Isecite na sitno i beli luk i zapržite ih u maslinovom ulju 3-4 minuta na umerenoj vatri.

4. Stavite pirinač i zapržite i njega dva minuta mešajući.

5. Sipajte vino i nastavite mešanje još minut, nakon toga počnite da sipate bujon u 2-3 porcije. Dok se jedna porcija ne upije ne stavljajte sledeću i ne prestajte da mešte da se dobro oslobodi skrob i da rižoto postane kremast. Ukupna količina bujona treba da je oko 600 ml, a vreme kuvanja je 14-15 minuta ili dok pirinač ne nabubri i ne postane krhak, ali zrnca su cela i odvojena jedna od drugog, ne prekuvana.

5. Stavite maslac i parmezan, piletinu i brokoli i kuvajte još minut-dva.

7. Servirajte rižoto sa piletinom i brokolijem odmah, posut sa još parmezana po želji, svežeg seckanog bosiljka i mlevenog bibera.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar