Način pripreme
Sipajte u posudu speltino brašno i u njega sipajte maslinovo ulje, blago umutite belanca i dve vrste soka od citrusa u kojima ste prethodno ugasili sodu.
Sipajte kokosovo brašno i so i šećer i mešajte dobro kašikom. Testo ne postaje gusto i ne mesi se, ali ako vam se ipak učini retko pospite još speltinog brašna. Keks bi trebalo da može lako da se oblikuje kašikom, ali ni i da se razliva.
U široku posudu za pečenje pokrivenu papirom za pečenje stavljajte po kašiku testa na rastojanju jednu od druge i oblikujte okrugli keks debljine 4-5 mm. Po želji pospite sa još kokosa.
Stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni dok ne porumeni i ne zamiriše prijatno - oko 16-17 minuta, zavisi od rerne.
Kada izvadite keks će još biti mekan, ali posle će se blago stvrdnuti i hrskaće prijatno. Lagan, zdrav i ukusan - savršeno društvo za svaku šolju kafe, čaja ili mleka!