Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta sa kroasanima i domaćim kremom

Torta sa kroasanima i domaćim kremom

SimonaSimona
Pomoćnik kuvara
2311203
Torta sa kroasanima i domaćim kremom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Domaća torta sa kroasanima i mekanim kremom je omiljena poslastica svih ukućana"

Potrebni sastojci

  • kroasani - 4 komada (7days max) sa čokoladom
  • voda - 60 ml + rum - 1 supena kašika
  • šećerne mrvice - za dekoraciju
  • čokolada - za dekoraciju
  • Za krem
  • sveže mleko - 1 l
  • šećer - 10 supenih kašika
  • žumanca - 5 komada
  • brašno - 5 supenih kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Počinjemo pripremu torte sa kroasanima i domaćim kremom tako što žumanca umutimo zajedno sa šećerom pomoću žice za mućenje.

Dodajemo malo mleka i malo brašna, tako da se dobije kašica.

Ostalo mleko zagrejemo na ringli i kada počne da vri, dodajemo smesu od jaja.

Kuvamo dok smesa ne postane gusta.

Dva od gotovih kroasana isečemo na kriške, širina da bude otprilike centimetar i ređamo ih u prsten okruglog oblika.

Pomešamo vodu i rum. Polovinom od ove tečnosti napršćemo komade kroasana.

Odozgo sipamo polovinu ukusnog krema za tortu.

I ponovo red komada kroasana, naprskanih vodom i rumom, i ostali deo krema.

Dekoracija torte je prema želji.

U primeru gore, posuta je šećernim mrvicama i izrendanom čokoladom.

Dobuja se neverovatna torta sa kroasanima!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: