Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Dinstana teletina»Dinstana teletina sa kruškama

Dinstana teletina sa kruškama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Dinstana teletina sa kruškama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
4 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
28 min.
Ukupno
38 min.
Porcije
2
"Dinstana teletina sa kruškama - majstorski poduhvat u kuhinji"

Potrebni sastojci

  • teleći file - 2 komada (140 - 150 g, svaki)
  • kruške - 2 komada
  • luk - 1 komad, šalot
  • beli luk - 1 čen
  • brendi - 3 - 4 kašike
  • voda - 200 ml
  • bujon - 1/2 kocke, teleći ili goveđi
  • jabukovo vino - 100 ml (ili belo, suvo)
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • peršun - 2 kašike, krupno iseckan
  • maslinovo ulje - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Teleći file sa sobne temperature natrljajte biberom i zapecite u tiganju sa dve kašičice maslinovog ulja na jakoj vatri. Maksimalno po minut sa svake strane je dovoljno. Uvek stavljajte meso na vatru tek kad je tiganj dobro zagrejan i ne solite.

Uvijte zapečeno meso u aluminijumsku foliju i u isti tiganj sipajte preostalo maslinovo ulje i brendi - smanjite vatru. Stavite luk, isečen na polumesece i kruške - očišćene i isečene na krupno.

Sipajte vino, stavite so i čen belog luka - presovan ili narendan.

Kuvajte tako dok se vino ne redukuje i sipajte i vodu sa pola kocke bujona namrvljenog u njoj. Ako želite možete da dodate i više tečnosti.

Stavite odozgo filete i poklopite poklopcem, ostavljajući na taj način svve da se dinsta 20 minuta na umerenoj do slaboj vatri.

Meso treba da bude skoro potpuno pokriveno tečnošću ili će se osušiti,

Pospite peršunom, isključite ringlu i ostavite tako pod poklopcem još 5 minuta.

Servirajte jelo odmah sa čašom dobrog crvenog vina.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: