Način pripreme
Teleći file sa sobne temperature natrljajte biberom i zapecite u tiganju sa dve kašičice maslinovog ulja na jakoj vatri. Maksimalno po minut sa svake strane je dovoljno. Uvek stavljajte meso na vatru tek kad je tiganj dobro zagrejan i ne solite.
Uvijte zapečeno meso u aluminijumsku foliju i u isti tiganj sipajte preostalo maslinovo ulje i brendi - smanjite vatru. Stavite luk, isečen na polumesece i kruške - očišćene i isečene na krupno.
Sipajte vino, stavite so i čen belog luka - presovan ili narendan.
Kuvajte tako dok se vino ne redukuje i sipajte i vodu sa pola kocke bujona namrvljenog u njoj. Ako želite možete da dodate i više tečnosti.
Stavite odozgo filete i poklopite poklopcem, ostavljajući na taj način svve da se dinsta 20 minuta na umerenoj do slaboj vatri.
Meso treba da bude skoro potpuno pokriveno tečnošću ili će se osušiti,
Pospite peršunom, isključite ringlu i ostavite tako pod poklopcem još 5 minuta.
Servirajte jelo odmah sa čašom dobrog crvenog vina.
Prijatno!