Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Čips»Čips od karfiola

Čips od karfiola

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88517k
Čips od karfiola
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
16 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
31 min.
Porcije
4
"Postajemo sve kreativniji u spremanju mezetluka uz pivo i vino, ne možete poreći"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 200 g
  • parmezan - 50 g
  • ementaler - 50 g
  • jaje - 1 komad
  • belance - 1 komad
  • bosiljak - 1 kašičica, suv
  • origano - 1 kašičica, suv
  • paršun - 1 kašičica, suv ili svež - iseckan
  • maslinovo ulje - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

1. Karfiol se iskida na ružice i zajedno sa sirevima se samelje u blenderu. Dodaju se jaje, belance i začini, i ponovo se uključuje na 2-3 obrtaja na srednjoj jačini, da se sve homogenizuje.

2. Trećina dobijene smese se sipa na silikonski kuhinjski podmetrač ili papir za pečenje, prethodno namazan. Odozgo se stavlja još jedno parče papira za pečenje i prelazi se oklagijom da se maksimalno i ravnomerno istanji smesa od karfiola.

3. Rerna se zagreva do 190 stepeni, pokrivni papir se sklanja i tanak sloj se posipa sa malo maslinovog ulja i peče se oko 15 minuta ili dok ne dobije zlatastu preplanulost.

4. Nakon vađenja iz rerbe se seče na kvadratiće ili trougliće i svakiu se probode čačkalicom i izvija se dok je topao i elastičan, to je zahvaljujući još mekom ementaleru. Mogu jednostavno i da se poređaju parčići u tanjir za serviranje i da se ostave da se potpuno ohlade. Isto se ponavlja i sa preostalom smesom još dva puta.

5. Čips se servira kao aperitiv uz crveno vino ili pivo. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: