Način pripreme
Gramaža povrća je u očišćenom i oljuštenom stanju.
Sve povrće osim belog luka isecite na relativno jednake komade. Prelijte ih sa 700 ml vode ili onoliko koliko je dovoljno da se dobro prekriju tečnošću.
Stavite kašičicu soli i kuvajte pod poklopcem 25 minuta. Proverite da li su kuvani i ako je potrebno nastavite kuvanje još 5 minuta.
Sklonite sa vatre, stavite maslinovo ulje (umesto njega možete da upotrebite i maslac), biber i pasirajte dok ne dobijete gladak krem. Ako je supa veoma gusta, dodajte još vode.
Isecite papir za pečenje prečnika tiganja koji ćete koristiti za hrskavi sir kojim ćete garnirati supu.
Stavite perče papira na dno tiganja i zagrejte na slaboj vatri. Stavljajte na gomilice krupno narendan parmezan ili tvrdi sir po izboru (grana padano, pekorino, mančego). Rasporedite gomilice da se ne dodiruju. Možete da spremite i po jednu ili onoliko porcija koliko ćete servirati odmah.
Sir treba da bude u tankom, labavom sloju da bi se dobila lepa, hrskava rešetka.
Ostavite da se topi na slaboj vatri da dobije blagu zlatastu preplanulost, a zatim sklonite tiganj vatre i ostavite da se rešetka ohladi i stvrdne. Tada ćete je lako odlepiti i na krem supu od bundeve i celera staviti po jednu hrskavu i ukusnu završnicu.
Prijatno!
Komentari