Male pitice sa peršunom i sirom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
591
03/03/2020
"Mini pitice za doručak, da sa njima iznenadite bliske ljude "
Priprema10 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno35 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano420
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Jaja se umute sa kiselim mlekom i dodaje im se namrvljeni sir.

Koristim meki i ne mnogo slani sir. U zavisnosti od toga koliko je slan, može da varira gramaža koju ćete stavite u nadev.

Opran peršun se secka na krupno i dodaje se u sve ostalo. Meša se.

Maslac se otapa na slaboj vatri, a po želji u njega može da se doda i malo ulja.

Uzima se po jedna kora za pitu i maže se masnoćom, raspoređuje se na svaku po malo nadeva i uvija se u puža. Može i da se nagužva i napravi ruža - kako vam se sviđa.

Da bi pitice sačuvale oblik, stavljaju se u namazane kalupe za mafine.

Mažu se sa još masnoće i peku se u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne dobiju zlatastu preplanulost.

Male pitice sa sirom i peršunom se ostavljaju da se ohlade i tek tad se vade iz kalupa.

Brz, jednostavan i ukusan klasičan doručak za decu i odrasle!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar