Indijski prženi kolači

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
06/03/2020
"Bukvalno smo ušli u indijsku seriju sa ovim prženim kolačima - toliko su ukusni, da ćemo se rasplakati "
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije20
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano48
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • slatko krompir - 700 g
  • brašno - 250 g + za mešnju
  • skrob - 50 g, kukuruzni
  • so - 1 prstohvat
  • ulje - za premazivanje i pržene
  • šećerni sirup
  • šećer u prahu - 200 g
  • voda - 70 g
  • vanila - 2 kesice 4 g, može i kašika tečnosg ekstrakta
  • kardamon - 2 prstohvata u prahu ili izmrvljena zrna iz štapića
* merne jedinice

Način pripreme

1. Oljuštite slatki krompir, isecite na kockice od 2-3 cm i kuvjate na pari 30 minuta - lepo dok ne omekšaju. Možete i skuvati, ali onda bi se natopili vodom i biće vam potrebno više brašna.

2. Izgnječite slatki krompir i u njega dodajte brašno, skrob i prstohvat soli. Zamesite meko i glatko testo, dodajte brašno koliko je potrebno.. Ponovo će da se lepi, ali nije problem, nemojte preterivati sa brašnom.

3. Ugrejte ulje na umerneoj vatri, a od testa kidajte namazanim rukama loptice. Palcem probušite u centru i oblikujte veliku rupu.

Pržite kolače u ugrejanom ulju po skoro minut sa svake strane ili dok ne dobiju zlatnu boju.

4. Izvadite indijske kolače na ubrus, da se ocedi višak masti.

5. U šerpi pomešajte šećer u prahu sa vodom, vanilom i kardamonom. Kuvajte 8-9 minuta na umerenoj vatri. Treba da se zgusne, ali ne da se karamelizuje.

6. Potopite/kupajte pržene kolače u šećernom sirupu i poređajte na rešetku da se ocedi višak.

7. Kada indijski prženi kolači ohlade i upiju šećer, oni su gotovi za konzumiranje.

* Preporučuje se da konzumirate odmah, zato što ako stoje budu malo žilavi.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar