Način pripreme
U posudi razbijte jaja, dodajte šećer i mutite mikserom dok ne dobijete gust krem.
Prosejte brašno sa praškom za pecivo i vanilom. Dodajte u porcijama u krem od jaja.
Rastopite kravlji maslac i sipamo zajedno sa 1 supenom kašikom suncokretovog ulja u smesu.
Dodajte mlevene orahe i sveže mleko. Homogenizujte smesu.
Namažite veliki kalup u obliku srca i pospite brašnom. Sipajte pripremljenu smesu za vaš jedinstveni kolač sa orasima.
Poravnajte i pecite kolač za Dan zaljubljenih na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni sa ventilatorom. Probajte drvenim štapićem da li je gotovo.
Ostavite gotov aromatičan kolač na rešetku da se ohladi.
Izlomite čokoladu, dodajte pavlaku i kravlji maslac. Stavite posudu na paru i mešajte dok ne dobijete glatku i homogenu smesu.
Sipajte glazuru na hladan kolač i pospite kokosovim brašnom!
Neka vam je slatko sa ovim prazničnim kolačem Srce!