Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čokoladni Kolač»Praznični kolač od oraha Srce

Praznični kolač od oraha Srce

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871922k129
Praznični kolač od oraha Srce
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
07/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Dve polovine, povezane u jednu celinu - ne, ne govorimo o vašoj vezi, nego o kolaču srce sa orasima, koji vidite ispred vas"

Potrebni sastojci

  • brašno - 200 g
  • orasi - 150 g, mleveni
  • kravlji maslac - 100 g
  • šećer - 200 g
  • sveže mleko - 100 ml
  • jaja - 3 komada
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • vanila - 1 kesica
  • ulje - 1 supena kašika
  • za glazuru
  • čokolada - 200 g, prirodna
  • kravlji maslac - 50 g
  • pavlaka - 1 šoljica
  • kokosovo brašno
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi razbijte jaja, dodajte šećer i mutite mikserom dok ne dobijete gust krem.

Prosejte brašno sa praškom za pecivo i vanilom. Dodajte u porcijama u krem od jaja.

Rastopite kravlji maslac i sipamo zajedno sa 1 supenom kašikom suncokretovog ulja u smesu.

Dodajte mlevene orahe i sveže mleko. Homogenizujte smesu.

Namažite veliki kalup u obliku srca i pospite brašnom. Sipajte pripremljenu smesu za vaš jedinstveni kolač sa orasima.

Poravnajte i pecite kolač za Dan zaljubljenih na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni sa ventilatorom. Probajte drvenim štapićem da li je gotovo.

Ostavite gotov aromatičan kolač na rešetku da se ohladi.

Izlomite čokoladu, dodajte pavlaku i kravlji maslac. Stavite posudu na paru i mešajte dok ne dobijete glatku i homogenu smesu.

Sipajte glazuru na hladan kolač i pospite kokosovim brašnom!

Neka vam je slatko sa ovim prazničnim kolačem Srce!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: