Način pripreme
1. Potopite u vodu suve paprike, da se otpuste i hidratiraju. Oljuštite i nasecite na krupno krompir i zatim i njega stavite u drugu posudu sa vodom, dok ne bude vreme da ga koristite.
2. Sitno iseckajte luk, papriku i beli luk i upržite ih u maslinovom ulju, koje ste zagrejali na umerenoj vatri.
Čim povrće omekša, dodajte paradajz pire i kuvajte još oko 5-7 minuta.
3. Za to vreme, nožem sastružite mesnati deo sa suvih paprika i dobijenu pastu dodajte u sos, pa promešajte na kratko.
4. Ocedite krompir i stavite ga u sve ostalo na vatri. nakon 2-3 minuta sipajte riblji bujon i kuvajte poklopljeno oko 20 minuta ili dok krompir ne bude skuvan.
5. Nasecite pipke hobotnice na kolutove i dodajte ih u jelo. Kuvajte još 3-4 minuta sve zajedno i sklonite sa vatre. Pospite svežim ili suvim peršunom.
Napomena: Tradicionalno se ovo jelo priprema u glinenoj posudi. ali ako nemate takvu posudu, možete da ga skuvate u običnoj šerpi.
Prijatno!