Način pripreme
Ocedite od vode dve konzerve pasulja, sipajte u posudu i izgnječite viljuškom.
Jednu glavicu luka sitno iseckajte i dodajte u pasulj. Dodajte dva jajeta i 2-3 izmrvljena suva hleba ili prezle (dok ne dobijete homogenu smesu), laku za oblikovanje ćuftica za burgere, začinite solju ili biberom.
U ugrejani tiganj sipajte malo maslinovog ulja, oblikujte ćuftu veličine lepinje za burgere, koje ste pripremili i pržite 3-5 minuta sa svake strane dok ne dobiju zlatnu boju.
Kad bude skoro gotovo, sa druge strane na ćufticu stavite parče čedar sira da se rastopi. Ugrejte lepinje u tiganju dok su ćutfice još tamo.
Avokado pomešajte sa belim lukom i sokom od limuna dok ne dobijete kremastu smesu.
Prepečene lepinje za vegetarijanske burgere namažite sa malo maslaca, kremom od avokada i stavite list zelene salate, krišku paradajza, luk (koji takođe možete zapržiti zajedno sa ćufticama) i odozgo stavite ćuftice i poklopite.
Ja sam servirala vedži burger sa šargarepom na roštilju, začinjenom sa malo limuna i maslinovog ulja.