Šarena zečija čorba sa prosom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
102
701
14/03/2020
"Nije to ništa, ali ova zečija čorba sa prosom ima sve šanse da se pretvori u novu omiljenu zimsku čorbu i da lagano pomeri pileću sa prvog mesta "
Priprema25 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno115 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano83
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • zečetina - 300 g, sa kostima
  • šargarepa - 1 komad
  • celer - 1 struk
  • luk - 1 glavica
  • paprika - 1 komad, mala
  • krompir - po želji
  • proso - 2 kašike
  • žumance - 1 komad
  • kiselo mleko - 2 kašike
  • selen - prstohvat
  • peršun - prstohvat
  • biber - prstohvat
  • sok od limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Zečetinu isecite na komade. Dobro je da je sa kostima, zbog njih čorba postaje ukusnija i gusta.

Stavite mesto u šerpu, sipajte oko litar i po vode i stavite da provri. Pokupite penu rešetkastom kašikom.

Kuvajte meso oko 30 minuta, nakon toga dodajte na sitno isečenu šargarepau, luk, celer i papriku. Možete da stavite i jedan krompir. Kuvajte dok povrće ne bude gotovo.

Izvadite meso iz čorbe, odvojte od kostiju i vratite nazad u šerpu. Začinite prstohvatom selena i peršuna.

Dodajte 2 kašike prosa, nastavite kuvanje još 7-8 minuta i sklonite šerpu sa ringle. Umutite viljuškom jedno žumance sa 2 kašike kiselog mleka.

Sipajte kutlaču vruće zečije čorbe u zapršku, promešajte dobro i vratite u šerpu. Začinite prstohvatom bibera i sa nekoliko kapi soka od limuna.

Beleška: Možete da zapržite meso sa povrćem blago i nakon toga da sipate vodu i dokuvate čorbu!

Nek vam je slato! Sjajnašarena zečija čorba sa prosom!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar