Ukusni rižoto Džejmija Olivera

17/03/2020
"Probajte jedan od specijaliteta Džejmija Olivera - raskošni rižoto kojim ćete oduševiti sve "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano549
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sušeni vrganji se preliju mlakom vodom na 10-15 min., nakon toga se iscede kroz finu cediljku.

Priprema se topao bujon od povrća od povrća ili kocke za supu.

Luk i celer se sitno iseckaju, da budu veličine zrna pirinča i preprže se na maslinovom ulju dok ne postanu prozračni.

Dodaje se pirinač i preprži se, kada postane prozračan dodaje se belo vino, meša i sačeka se da ga pirinač upije.

Dodaje se jedna kutlača bujona, sušenih vrganja i malo vode u kojoj su bile namočene.

Smanji se vatra i tokom 20 min. se dodaje bujon, kutlača po kutlača dok se pirinač ne skuva. On treba da bude skuvan al dente.

Pečurke se iseku na četvrtinice zajedno sa drškicama i preprže se na malo maslinovog ulja.

Čim se doda ceo bujon u pirinač, skine se sa vatre i dodaje se sitno iseckan parmezan i maslac. Na kraju se dodaju i prepržene pečurke.

Gotov rižoto se pospe sa malo bibera i peršuna.

Ukusni rižoto Džejmija Olivera je savršen!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar