Način pripreme
Istopite maslac sa maslinovim uljem na slaboj ringli nekoliko minuta.
Odvojte polovinu njega sa strane, a na ostalom maslacu u tiganju propržite luk i beli luk (krupno naseckan) dok se ne dobije zlatkasta boja. Zatim ih prebacite u drugu posudu.
U istom tiganju propržite prethodno očišćene i oprane džigerice i nekoliko krupno iskidanih listova žalfije.
Izmešajte i kuvajte nekoliko minuta. Poželjno je da džigerice ostanu roze iznutra.
U njih dodajte brendi, izmešajte i sklonite sa ringle.
Kada su se džigerice ohladile, prebacite ih u odgovarajću posudu za pasiranje, u njih dodajte luk i beli luk, so, crni biber i 1-2 prstohvata narendanog muskatnog oraščića. Pasirajte dok se ne dobije gladak pire.
U paštetu dodajte ostatak istopljenog maslaca (čuvajući 1 supenu kašiku za premazivanje paštete) i pasirajte dok se smesa skroz ne homogenizuje.
Gotovu paštetu prebacite u odgovarajuću posudu. Izravnajte je špatulom i odozgo premažite 1 supenom kašikom istopljenog maslaca.
Pokrijte je folijom za sveže čuvanje i ostavite na nekoliko sati u frižideru.
Servirajte sa kriškama prepečenog hleba i sa svežom zelenom salatom.
Pašteta od pileće džigerice Džejmija Olivera je gotova.