Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Falafele»Falafeli od spanaća sa Tahini sosom

Falafeli od spanaća sa Tahini sosom

Falafeli od spanaća sa Tahini sosom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
5
"Evo tako se prave domaći falafeli sa ukusnim sosom"

Potrebni sastojci

  • leblebije - 3/4 tegle
  • spanać - 2 šake, svež
  • beli luk - 1 veliki čen
  • kumin - 1 prstohvat
  • so - po ukusu
  • jaja - 1 komad
  • prezle - 2 kašike
  • kukuruzno brašno - 1 kašike
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • ulje - 1 šolja, z aprženje
  • sos
  • tahini od susama - 2 kašike
  • sok od limuna - 1/2
  • voda - po malo od 100 ml
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Ocede se leblebije od tečnosti. Opere se spanać, iseče se na krupno i pomeša se sa leblebijama.

Stavljaju se u posudu secka i blenduje se iz dva tri puta.

Sipa se u posudu, dodaju se jaja, začini, prezle i kukuruzno brašno sa praškom za pecivo.

Zamesi se kao mleveno meso, oformi se pet ćuftica od leblebija, zavisi od njihove veličine - može i više.

Pržimo ukusne falafele dok ne postanu zlatasti sa obe strane u zagrejanom ulju u tiganju, izvade se na paprir da upije masnoću.

U posudi se pomeša susamov tahini, morska so, sok od pola limuna i razredimo sa vodom dok se ne dobije potrebna gustina tahini sosa.

Falafeli od spanaća sa tahini sosom serviramo tople.

Sjajni su za ručak!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: