Lazanja sa šparglama i šunkom

23/03/2020
"Ako volite lazanju, garanujemo da ćete se zaljubiti u ovu "
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano35
  • Pregledi tokom meseca23
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite špargle na male krugove, vrhove ostavite cele.

Iseckajte luk. U tiganju ugrejte jednu šoljicu maslinovog ulja i stavite iseckani luk. Pržite kratko.

Dodajte isečene špargle, posolite, začinite prstohvatom bibera i sipajte 100 ml mlake vode. Poklopite posudu i kuvjate 10 minuta.

Skinite tiganj sa vatre, dodajte gorgonzolu i mešajte dok se ne rastopi.

U šerpi rastopite kravlji maslac, dodajte 2 supene brašna i pržite kratko.

Sipajte hladno sveže mleko i počnite da mešate bešamel dok se ne zgusne.

Nemojte da zgusnete mnogo, za bele lazanje (one bez paradajz sosa) je bolje da bešamel bude ređi. Posolite i začinite prstohvatom rendanog muskatnog oraščića.

Stavite šerpu sa litrom vode da provri. Posolite prstohvatom morske soli. Blanširajte kore po dve. Izvadite u đevđir i prelijte hladnom vodom na sekund. Poređajte ih na krpu.

U odgovarajući pleh sipajte 2-3 supene kašike bešamela. Stavite koru i odozgo rasporedite parče tanko isečene šunke.

Pospite sa 2-3 supene kašike sosa sa šparglama, prelijte sa 1-2 supene kašike bešamela i pospite rendanim parmezanom.

Uradite isto sa svim korama.

Isecite pripremljenu lazanju. Pecite 15-20 minuta na 200 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni sa ventilatorom ili dok ne dobije lepu boju.

Servirajte lazanju sa šparglama i šunkom toplu.

Neka vam je slatko!

Napomena: Najbolja lazanja je ona od 6 reda kora.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar