Rižoto sa piletinom i pečurkama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8884
3
25/03/2020
"Nije samo rižoto, već ukusan praznik za čula koji možete da servirate sa ili bez povoda "
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano122
  • Pregledi tokom meseca21
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U velikom tiganju se zaprže luk i beli luk u maslinovom ulju i maslacu. Dodajte pileće meso isečeno na zalogaje pržite dok ne dobiju zlatastu boju. Dodajte isečene pečurke i kuvajte još 5 minuta.

Nakon toga dodajte pirinač i mešajte dok ne postane prozračan. Dodaje se vino i meša se dok ga pirinač ne upije.

Sipajte pola šolje bujona i ponovo kuvajte dok se tečnost ne upije. Nastavlja se sa dodavanjem po pola šolje bujona, dok pirinač ne omekša.

Rižoto se začinjava solju i narendanim permezanom, meša se i sklanja se sa ringle.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar