Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Rižoto»Rižoto sa piletinom i pečurkama

Rižoto sa piletinom i pečurkama

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Rižoto sa piletinom i pečurkama2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Nije samo rižoto, već ukusan praznik za čula koji možete da servirate sa ili bez povoda"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 300 g
  • pečurke - 200 g
  • pirinač - 2 šolje
  • vino - 150 ml, belo
  • bujon - 1 litar, pileći
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • maslac - 20 g
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • parmezan - 20 g
* merne jedinice

Način pripreme

U velikom tiganju se zaprže luk i beli luk u maslinovom ulju i maslacu. Dodajte pileće meso isečeno na zalogaje pržite dok ne dobiju zlatastu boju. Dodajte isečene pečurke i kuvajte još 5 minuta.

Nakon toga dodajte pirinač i mešajte dok ne postane prozračan. Dodaje se vino i meša se dok ga pirinač ne upije.

Sipajte pola šolje bujona i ponovo kuvajte dok se tečnost ne upije. Nastavlja se sa dodavanjem po pola šolje bujona, dok pirinač ne omekša.

Rižoto se začinjava solju i narendanim permezanom, meša se i sklanja se sa ringle.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
Treba duplo vise vremena bar!
05.06.2023 03:22