Pečene kruške u korama za pitu

30/03/2020
"Za sve drugo smo čuli, ali ne i za kruške u korama za pitu - ostali smo očarani "
Priprema12 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno37 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano52
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kruške - 2 komada, zrele
  • kore za pitu - 4 komada, fine
  • med - oko 4 supene kašike
  • maslinovo ulje - oko 4 supene kašike ili maslac
  • vanila - 2 kesice
  • sok od limuna - za posiapnje krušaka
  • kisela pavlaka - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

1. Oljuštite, prepolovite i očistite kruške od unutrašnjosti. Pospite sa svih strana sa malo soka od limuna da ne potamne.

2. Otvorite kore za pitu i namažite maslinovim ulje.

Uvijte u svaku koru po pola kruške, prelivene punom kašikom meda i posutom sa 1/2 kesice vanile..

Pecite ih kao paketiće, namažite sa još malo masnoće i poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje.

Ako volite slađe, stavite dodatno med i između gde je kora savijena.

3. Stavite u ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 25-30 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju.

4. Servirajte ove predivne pečene kruške dok su tople i sa strane na svaku porciju stavite kiselu pavlaku, po želji možete zasladiti medom ili šećerom u prahu.

Neka vam je skatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar