Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hlepčići»Kukuruzni hlepčići s sitnim sirom i spanaćem

Kukuruzni hlepčići s sitnim sirom i spanaćem

Kukuruzni hlepčići s sitnim sirom i spanaćem
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
10
"Volimo kada na stolu ima kukuruznog hleba sa sitnim sirom i spanaćem - menjaju atmosferu"

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 200 g
  • soda za hleb - 1 kašičica
  • ulje - 3 kašike
  • sitan sir - 3 kašike
  • spanać - 10 listića, svež
  • kukuruzno brašno - 200 g
  • speltino brašno - 1 šolja, ravna
  • semenke - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Meki i ukusni kukuruzni hlepčići sa sitnim sirom i spanaćem.

U posudi se umuti jaje sa prstohvatom soli i uljem. Meša se soda za hleb u kiselom mleku, da naraste, sipa se u jaja.

Dodaje se sitan sir i oprani i na sitno isečeni listovi spanaća.

Na kraju se dodaje kukuruzno brašno i brašno od spelte. Meša se u gustu kašu, ne mesi se.

Rerna se zagreva na 180 stepeni. U posudu od rerne, na papir za pečenje se sipa po puna kašika kaše na odstojanju.

Kukuruzni hlepčići se posipaju semenkama.

Peče se 15-20 minuta dok ne postane zlatasto. Vade se u tanjir i jedu se topli hlepčići sa spanaćem za ručak. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: