Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Gulaš»Gulaš sa goveđim i svinjskim mesom

Gulaš sa goveđim i svinjskim mesom

ZokaZoka
Početnik
343221
Gulaš sa goveđim i svinjskim mesom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
6
"Slobodno nas uvrstite u ljubitelje sporo kuvanih jela, imamo strpljenja"

Potrebni sastojci

  • goveđe meso - 500 g
  • svinjsko meso - 200 g
  • crni luk - 400 g
  • so po ukusu
  • aleva paprika - po ukusu
  • suvi biljni začin - po ukusu
  • lovor - 1 list
  • ulje - po potrebi
  • kuvani paradajz - 100 ml
  • brašno - 1 puna kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Goveđe meso oprati i iseckati na kockice. Luk očistiti i iseći na rebarca.

Na laganoj vatri staviti luk i seckano goveđe meso da se dinstaju, sa vrlo malo ulja.

Dinstati dok luk ne omekša, zatim staviti i seckano svinjsko meso i poklopiti da se dinsta.

Dodavati po malo vode.

Kada meso omekša, zatim posolite i stavite suvi biljni začin, pa onda kašiku brašna.

Izmešati i ostaviti da se krčka, pa naliti kuvani paradajz, staviti lovorov list i alevu papriku.

Na laganoj vatri kuvati još 30 minuta. Zatim toplo poslužiti uz obarene makarone.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: