Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Tolstolobik na kanapeu od pilava sa bulgurom i maslinama

Tolstolobik na kanapeu od pilava sa bulgurom i maslinama

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
14535762
Tolstolobik na kanapeu od pilava sa bulgurom i maslinama
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
6 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Tolstolobik na kanapeu od pilava sa bulgurom i maslinama - jedna specijalna večera koju serviramo sa zadovoljstvom"

Potrebni sastojci

  • Za pilav
  • bulgur - 1 šolja
  • masnoća - 5 kašika
  • crni luk - 1 glavica
  • paradajz pire - 4 kašike
  • pileći bujon - 1 šolja
  • so
  • biber
  • aleva paprika - po ukusu
  • masline - 150 g, bez koštica
  • za ribu
  • tolstolobik - 6 kotleta
  • kukuruzno brašno
  • masnoća - za prženje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo se pozabavite pravljenjem pilava. Zapržite isečen luk u masnoći.

Dodajte bulgur, paradajz pire, biber i alevu papriku, so po ukusu i prelijte sa šoljom domaće napravljenog pilećeg bujona.

Kuvajte pet minuta na jakoj vatri. Sklonite sa ringle, dodajte masline odvojene od koštica i poklopite.

Servirajte sa ukusnom prženom ribom nakon 30 minuta.

Za to vreme ispržite kotlete tolstolobika.

Porcije ribe operite, ocedite i posolite. Nakon toga uvaljajte u kukuruzno brašno i ispržite u vrućoj masnoći dok ne bude gotovo.

Izvadite na ubrus za otklanjanje viška masnoće iz ukusnog prženog tolstolobika.

Servirajte ribu sa pilavom, pospite istucanim orasima, ukrastie maslinama.

Nek vam je ukusno uz ovaj tolstolobik na kanapeu od pilava sa bulgurom i maslinama!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti