Način pripreme
Priprema kore sa orasima za tortu:
Mutite belanca, postepeno dodajući šećer, dok se ne dobiju čvrsti vrhovi.
Dodajte dobro prosejano brašno, sodu za hleb i limunov sok.
Pažljivo i blago mešajte špatulom.
U testo dodajte mlevene orahe i pažljivo mešajte dok se ne sjedine.
Smesu prebacite u nauljeni kalup (18-20 cm), prethodno obložen papirom za pečenje.
Koru pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni 40-50 min. Nadgledajte nakon 25 minute i procenite, u zavisnosti do rerne, da li je kora gotova.
Koru horizontalno isecite na tri jednaka dela.
Priprema Šarlot krema:
Uzmite kravlji maslac i dobro ga umutite. Ostavite na sobnoj temperaturi.
Žumanca mutite jedan minut, dodajući šećer u prahu (ovo je trenutak da dodate mleko ili da ostavite bez njega pri intoleranciji).
Krem stavite na vodenu paru i mešajte. Kada krem počne da se zgušnjava, skinite ga sa ringle.
Treba da izgleda kao sos, ne kao krem puding.
Kada se ohladi na sobnoj temperaturi, dodajte ga kašiku po kašiku u maslac umućen mikserom, dok se ne sjedini.
Na svaku koru stavite slatko po vašem izboru (ili preskočite ovaj korak).
Ravnomerno rasporedite krem po korama.
Priprema čokoladnog ganaša.
Istopite čokoladu na vodenoj pari i dodajte masti (ja koristim orahovo ulje). Druga varijanta je da dodate jednaku količinu pavlake (ugrejanu do ključanja, ali i da počne da ključa nije strašno) u čokoladu sa 60 % kakaa (da se dobije velika količina).
Ja vam dajem sjajnu bazu, vi dodajte karamel, voće, orašaste plodove, likere, dekoraciju i sve što volite.
Dekorišite ovu impresivnu tortu sa orasima prema vašoj mašti.
Neka vam je slatko sa ovom raskošnom tortom sa orasima i Šarlot kremom - za svaki povod koji vaša porodica ima!