Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Teleće škembe ala parmidžana

Teleće škembe ala parmidžana

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Teleće škembe ala parmidžana
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
135 min.
Porcije
2
"Ova varijanta telećeg škembeta će naterati i one koji nisu njegovi ljubitelji da se pretvore u njegove zaklete fanove, garantujemo"

Potrebni sastojci

  • teleće škembe - 500 g, skuvano
  • paradajz - 400 g, mleven, iz konzerve
  • koncentrat paradajza - 2 - 3 kašike
  • parmezan - 100 g, narendan
  • lovorov list - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • so
  • šećer - prstohvat
  • maslinovo ulje - 1 šolja
  • biber - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvano škembe isecite na tanke trake (žilijen).

Isecite na sitno jednu glavicu luka.

U tiganju zapržite šolju maslinovog ulja i ubacite luk, zapržite 2-3 minuta, nakon toga dodajte isečeno škembe i jedan lovorov list.

Posolite, sipajte šolju tople vode i poklopite posudu.

Dinstajte dok luk ne omekša.

Sipajte paradajz i koncentrat paradajza. Razredite sa šoljom tople vode ili bujonom od povrća.

Dodajte prstohvat šećera i kuvajte škembe na tiganju oko 20 minuta.

Malo pre nego što sklonite sa vatre, pospite narendanim parmezanom i začinite prstohvatom bibera.

Pri serviranju ponovo pospite teleće škembe ala parmidžana narendanim parmezanom.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: