Hrskavi pohovani patlidžan u rerni

14/04/2020
"Spremamo brzu večeru sa hrskavim pohovanim patlidažnom u rerni "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano555
  • Pregledi tokom meseca29
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 komada
  • kukuruzno brašno - 150 g
  • prezle - 1 pakovanje
  • jaja - 3 komada
  • aleva paprika
  • kari
  • biber
  • beli luk u prahu
  • so
  • maslinovo ulje
* merne jedinice
Meze

Način pripreme

Patlidžan se opere i iseče na krugove.

Krugovi patlidžana se posole i ostave se da se iscede od vode.

U jednoj posudi se pomeša kukuruzno brašno, prezle i svi ostali začini.

U drugoj posudi se umute jaja.

Tepsija u kojoj će se peći patlidžani se obloži papirom za pečenje.

Svaki krug patlidžana se prvo potopi u jaje i nakon toga se dobro uvalja u suve sastojke.

Pohovani patlidžan se prelije sa malo maslinovog ulja.

Hrskavi pohovani patlidžan u rerni se peče na 180 stepeni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar