Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Pohovani patlidžan Lepeza

Pohovani patlidžan Lepeza

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3692k233
Pohovani patlidžan Lepeza
Fotografije: Doni Niki
1 / 3
07/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Ukusno, ukusno, pohovani patlidžan za sve koji se ne boje kalorija!"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 komad
  • jaja - 2 komada
  • so
  • biber
  • brašno
* merne jedinice

Način pripreme

Ispecite patldižan. Ostavite da se ohladi i oljuštite ga. Isecite ga na dva dela po dužini. Svaki deo isecite kao lepezu, odozgo ostavite neisečeno.

Umutite jaja sa malo soli i bibera. Rastvorite patlidžan kao lepezu i potopite ga u brašno, nakon toga u jaje.

Ispržite u ugrejanoj masti sa obe strane. Izvadite i ostavite da se ocedi na ubrusu. Servirajte sa prilogom i sosom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: