Svež kupus sa svinjskim mesom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Svež kupus sa svinjskim mesom
Fotografije: Hristo-Y-Moni
1 / 2
16/04/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
"Zaljubljeni smo u kombinaciju svinjetine sa kupusom, a u toplijem delu godine je više volimo sa svežim kupusom"

Potrebni sastojci

  • kupus - 1 mala glavica
  • svinjsko meso - 500 g, isečeno na parčiće
  • paradajz - 3 - 4 komada, ili konzerva
  • lovorov list
  • čubar
  • aleva paprika
  • masnoća
* merne jedinice

Način pripreme

Zapržimo meso u masnoći dok ne porumeni. Isečenu glavicu kupusa stavljamo u meso, sipamo malo bujona ili vode.

Dodajemo paradajz isečen na krupno, so, čubar i lovorov list.

Kuvamo dok meso ne bude gotovo.

Prebacujemo sve u posudu za pečenje, vadimo rešetkastom kašikom, da se tečnost iscedi. Posipamo dobro alevom paprikom ako je potrebno sipamo još masnoće, ako volimo masnije.

Zapečemo u rerni dok ne dobije ukusnu koricu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: