Način pripreme
Kvasac rastvorite u toplom svežem mleku zajedno sa šećerom. Dodajte 3-4 kašike brašna i ostavite da se kvasac aktivira. Brašno prosejte i u sredini napravite udubljenje i koje sipajte kiselo mleko, jaja, so, ulje i aktivirani kvasac. Umesite meko testo.
Ostavite testo da naraste. Od naraslog testa odvojite jednu lopticu, koju postavite u sredinu nauljene tepsije u kojoj ćete peći pogaču. Preostalo testo podelite na tri dela. Razvijte tri okrugle kore, a svaku premažite istopljenim maslacem i kore postavite jednu preko druge.
Kore nasecite na 16 trouglova i svaki trougao umotajte u kiflicu - od šireg kraja ka vrhu. Porešajte kiflice u tepsiju oko lopte testa. Ostavite da testo ponovo naraste. Premažite pogaču Sunce žumancem i pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni.